Eerste kleine stapjes

Wat willen ouders van de JGZ?
In mijn hoofd valt die vraag in steeds meer stukken uiteen. Steeds meer vragen komen erbij, en manieren om erachter te komen.

Eén van de eerste manieren om erachter te komen, is na te gaan waarom mensen níét komen. En de tegenhanger: te ontdekken waarom zij die wel kwamen, tevreden waren.
Die tweede lijkt me niet zo moeilijk. Er zijn allerlei mooie, leuke, creatieve manieren om mensen op een vrije manier te bevragen en later daar terugkerende factoren uit te destilleren.
Het eerste echter, erachter komen waarom mensen niet komen, lijkt me lastiger. Het kan te maken hebben met verwachtingen, met ervaringen, en ook met zaken die helemaal niks met JGZ te maken hebben. Maar zouden mensen wel enige moeite willen doen mij (of iemand) anders te vertellen waarom ze niet zijn gekomen?

Misschien beginnen met de mensen te bevragen die uiteindelijk toch zijn gekomen. Ik houd erg van een positieve insteek, dus die mensen kun je weer eerst vragen of ze tevreden waren dat ze toch nog waren ingegaan op de herhaling van de uitnodiging. En ze daarna de vrijheid geven te vertellen waarom ze aanvankelijk niet waren gekomen.

Ervaring, tips, ideeën zijn meer dan welkom in de comments!

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s