Verandering

Er gaat veel veranderen in mijn dagelijks werk.

Ten eerste heb ik deze week mijn laatste opleidingsgesprek gehad. Het eindgesprek. We hebben er een mooi eind aan gebreid, mijn opleidster en ik. Gelukkig maar, want in januari beginnen we aan deel 2: de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid.
Mijn portfolio stuur ik deze week op, en binnen een week of zes weet ik dan of TNO mij ook gaat aanbevelen bij de SGRC als jeugdarts KNMG.

Ten tweede gaat de werkwijze van mijn afdeling veranderen. Veel GGD-en voeren de onderzoeken al getriageerd uit: er wordt eerst bepaald of een kind gezien moet worden, en vervolgens wordt bepaald door wie dan. Dit is ingegeven door innovatiedrang, door bezuinigingen en zeker ook door een tekort aan artsen binnen enkele jaren.

Ik had graag gezien dat in dit traject tot verandering de professional meer inhoudelijk te melden had over hoe het zou moeten. Preventieve gezondheid is een lastig te bevatten concept, en ook lastig uit te voeren. Dat kun je niet zomaar in checklists vatten, en afvinkend laten uitvoeren.

Meer nog had ik graag gezien dat de stem van de burgers te horen zou zijn. Ik bedoel, dat daar naar geluisterd kon worden. Wat zouden zij willen?

Zijn er afdelingen jeugdgezondheidszorg waar er tijdens de verandering ruimte was voor een van beiden? Hoe ging dat, hoe beviel dat?
Ik hoor het graag!

Advertenties

2 gedachten over “Verandering”

  1. Hey Rianne,

    Gefeliciteerd met het afronden van deel 1 van de opleiding!
    En mooi initiatief, dit blog – leuk om te lezen wat op je pad komt!

    Groetjes, Johanna

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s