Maar wat wil je dan?

Met dit blog wil ik laten zien hoe het onderzoek doen me vergaat. En ook in tijden dat er nog niet zoveel gebeurt, wil ik dat laten zien.
Er gebeurt nog niet zo veel. Of toch?
Ik denk dagelijks keer op keer opnieuw wat ik nou zou willen. En steeds wordt het een beetje specifieker, en ook weer verder uitgebreid.
Ik praat erover met collega’s, met vrienden, en met mensen die ik tegenkom maar eigenlijk nog niet zo goed ken.
Ik schrijf erover hier.

Hardop denken, dromen en plannen maken is heerlijk, en risicovol. Stel dat een ander al meer ervaren is in het opzetten van onderzoek en mijn onderwerp inpikt? Daar staat tegenover: stel dat een ander rondloopt met eenzelfde idee, maar nog wacht op de kans om samen te werken? Of dat het ergens al gebeurt, en het zinvoller is om een aanvulling op te zetten, of nét een andere invalshoek.
En wat er ook uit onderzoek komt, het is pas waardevol als je het kunt vergelijken met de uitkomsten van een ander. Als je het kunt afzetten tegen andere gevonden ‘waarheden’, krijgt het pas waarde en betekenis. Dat geldt dan over en weer.
Multiply by sharing.

Dus, wat wil ik?
Ik wil weten wat ouders en kinderen zouden willen van JGZ, van Publieke Gezondheidszorg voor de Jeugd. Ik wil weten wat zij praktisch gezien verwachten, en ook wat zij niet zouden willen. Daarna wil ik ook weten of en hoe dit in praktijk te brengen is, en of dat dan leidt tot een verbetering van het bereik van de JGZ, en van het bereikte resultaat. Daarom moet ik ook weten hoe de JGZ-ers hier in staan.
En om het geheel wat duurzamer te maken wil ik dat niet alleen nú weten, maar ik wil een model of een dialoogvorm maken die over x aantal jaren nog bruikbaar is om dezelfde vragen te stellen.

Dat is in een notedop, denk ik, wat ik zou willen onderzoeken.
Wie doet er mee?

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s