Hardop dromen

Vandaag had ik een gesprek met mijn leidinggevende, mijn afdelingshoofd. Temidden van alle reorganisatieoverleggen, was dit gesprek gereserveerd voor mijn onderzoekswens. Tegelijkertijd zijn er (toevallig?) heel wat bruggen te zien tussen het onderzoeksidee en de reorganiserende, vernieuwende werkelijkheid van alledag. Dus de eerste zoveel minuten hebben we gesproken over taakherschikking, flexibilisering contactmomenten en gemotiveerd blijven zonder baangarantie. Alleen heet dat bij ons dan ‘leertuinen, proeftuinen en organisatieplannen’.

Maar goed, daarna heb ik toch verteld hoe ik op het idee ben gekomen onderzoek te doen, en waarnaar dan. En warempel, volgens mijn afdelingshoofd is er momenteel behoefte aan te weten wat de burger zou willen, hoe het contact met de burger meer blijvend en integraal gelegd zou kunnen worden. Enzo.
In ieder geval is er bij mijn eigen GGD behoefte aan om dit soort zaken te weten te komen voor de lokale situatie.
Ik denk dat gegevens over de lokale situatie daarna aanleiding kunnen zijn voor grotere vraagstukken, meer basaal wetenschappelijk en niet zo direct toegepast. Vergelijkend onderzoek in tijd en plaats, medisch-ethische vraagstukken.
Maar ook ik zie een goede start in de huidige realiteit.

Het belangrijkste dat wij vandaag afspraken is dat ik vrij mag spreken over mijn idee, actief mag zoeken naar mensen die mee zouden willen doen, in gesprek gaan met andere afdelingen om te zien waar zij kunnen ondersteunen of meewerken. Over enige tijd (ik schat in januari 2012) kan ik dan een plan schetsen, waar anderen de prijskaartjes bij invullen, en kunnen er concretere keuzes gemaakt worden.

Ik denk aan allerlei kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken naar de effecten van de veranderingen zoals ze door inwerking van andere invloeden (maatschappelijk, krimp, bezuinigingen) al zullen worden doorgevoerd.
Nu is het zaak dat ik in gesprek ga en blijf met enthousiasten. En dat ik dingen als uitkomstmaten bedenk.
Geweldig, het is weer een stapje dichterbij! Help!

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s