Jeugdarts ontwikkelt verder: arts Maatschappij en Gezondheid

Afgelopen donderdag was de eerste bijeenkomst van mijn nieuwe aios-groep. Een groep artsen in de publieke gezondheidszorg, in opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid. Een leuke groep, want heel ambitieus, zeer divers in achtergrond en toekomstbeeld. Artsen uit de infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en verzekeringsgeneeskunde, vrouwen en mannen.
We gingen vrij snel figuurlijk met de billen bloot, pratend over wat we in de komende twee jaar willen bereiken, leren, uitvinden. Ik bevind me in goed gezelschap, ambities mogen uitgesproken worden, worden gesteund en onderzocht, heerlijk was het!

Ik hoop in de komende periode op veel kritische vragen, veel verrassende antwoorden en goede samenwerking van hoog niveau. Ik heb er een goed gevoel bij.

Ik moest terugdenken aan bijna 3 jaar geleden. Kennismaking met mijn vorige aiosgroep, de opleiding waarvan ik onlangs op dit blog enkele stukken publiceerde.
Ter kennismaking mochten we toen van een tafel met allerhande spulletjes iets kiezen om onszelf voor te stellen. Ik koos een champagnekurk, dat weet ik nog goed. Ik zou het nog steeds kiezen, van die tafel, gelukkig maar.
Die champagnekurk staat voor mijn feestelijke gemoed en mijn knal-capaciteit (zeker nadat er intern wat druk is opgebouwd).

Proost!

Advertenties

2 gedachten over “Jeugdarts ontwikkelt verder: arts Maatschappij en Gezondheid”

 1. Hallo rianne
  Ik ben benieuwd hoe de afdeling kennis en innovatie wordt opgetuigd . Denk men dat het ddjgz de bron van data wordt? Wat wordt er nog geregistreerd ?
  gr uit Utrecht Josette

  1. Hoi Josette,

   Dat vraag je net iets te vroeg. Overmorgen brainstorm over onderzoeksvoorstellen en subsidie-aanvragen, de week erna over welke data we zouden kunnen en moeten verzamelen. Persoonlijk verwacht ik nú niet zo heel veel ‘makkelijks’ van óns DDJGZ, mlcas. Maar hopelijk vergis ik me, daar zijn brainstorms ook voor he.

   Blijf ’t hier volgen, dan kom je er achter :)

   Rianne

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s