Tussen twee stormen

De eerste brainstorm was dus hoopgevend. De reacties van collega’s, ook als ze niet konden deelnemen, zijn steunend en enthousiast. Er waren daadwerkelijk collega’s op maandagochtend, en ik verwacht hen aanstaande maandag ook weer.
Maar met hoopgevend neem ik geen genoegen, en ik gun mijn collega’s ook meer resultaat voor de tijd die ze er in stoppen.
Iets meer structuur mag ik wel aanbrengen, iets duidelijker doel van komende bijeenkomst.

We gaan nu daadwerkelijk onderzoeken hoe we een aantal nú al levende vragen kunnen aanpakken.
In verband met de actualiteit en een gedeelde behoefte aan concreetheid kies ik voor de werkwijze-verandering. Hóé de werkwijze gaat veranderen, dat weten we nog niet. Maar dát het gaat veranderen wel.
We kunnen de redenen en doelen van de werkwijze-verandering benoemen en dus willen we weten of deze doelen gehaald worden. En wat hieraan het meeste bijdraagt. En ik wil ook weten wat we verliezen, dus ook negatieve effecten zoeken. Waarna je uiteraard ook een verbeterplan formuleert, maar dat is meer bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid dan wetenschap. Die bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid zijn wel de ingang om een en ander te kunnen onderzoeken, om bedrijfsmiddelen te kunnen inzetten vanwege de grote overlap van managementinformatie en onderzoeksdata.

We zullen moeten bedenken welke data we voor beide doeleinden nú, nu we nog ‘care as usual’ uitvoeren, moeten verzamelen. Om straks te kunnen vergelijken met de nieuwe werkwijze.

Maar goed, een beetje fantaseren blijft fijn, dus laat ik ook tijd inruimen om over apps, eigen regie ondersteuning en digitalisering na te denken. Andere opzet van uitnodigingen, van een website, een interactieve vragenlijst. Het ontsluiten van informatie, en je dienst aanbieden als interface. Er zijn ‘in den lande’ al verschillende initiatieven. Wij zouden ze ingebed in een andere benadering van Jeugdgezondheidszorg kunnen uitvoeren, op die manier wil ik er over nadenken.

Maandag, brainstorm deel 2.

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s