De tweede brainstorm: land in zicht?

Op 30 januari en 6 februari 2012 kwamen enkele collega’s van de afdelingen JGZ en Kennis & Innovatie samen om naar de toekomst te kijken. Een toekomst waarin een vruchtbare samenwerking bestaat tussen deze twee afdelingen. We keken verder en zagen ook verbindingen met de overige afdelingen van de GGD, en externe partijen. Denk hierbij aan MUMC+, Hogeschool Zuyd en Fontys Hogeschool, de gemeenten, landelijke en ook euregionale partners. Oh, en vergeet de burgers niet!

Er is een gedeelde interesse om meer details, het beloop en oorzakelijke verbanden, te achterhalen bij de Jeugdmonitor en de rVTV. We willen weten wat de burger van de JGZ zou willen. En wat heeft de professional van onze GGD nodig om hier aan tegemoet te komen? Er zijn innovatieve ideeën voor ieder niveau in het gezondheidszorgproces, soms gericht op wat we doen, soms op hoe we dit doen, vaker nog gericht op het hele pakket.

Enthousiast gingen we bedenken hoe hier een start mee te maken. Maar toen.
Toen bleek dat we elkaar niet goed genoeg kennen. Epidemiologen denken dat er een schatkist vol informatie uit het DD JGZ te schudden is. JGZ-ers hopen dat K&I een paar subsidie-formats uit de kast kan trekken.
Helaas. Hele dikke pindakaas.
Ik chargeer nu, maar de teleurstelling was voelbaar. Het is er allemaal niet. De ‘spirit’ in die brainstorm is er nog niet in ons dagelijks werk. DD JGZ geeft ons vooral hoofdpijn, en subsidies kosten eerst veel werk en vaak teleurstelling.

Er is werk aan de winkel. En laten we daar nou goed in zijn bij de GGD, hard werken, gewoon doorgaan tot het klaar is. We zullen voor ogen moeten houden waar we het voor doen, we zullen elkaar moed inpraten, dromen voorspiegelen. Maar we gaan er komen.
Er zijn ad hoc oplossingen, er zijn plannen voor de lange termijn. Denk groot, begin klein. Maar start!

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s