Co-creatie Zorginnovatieboek – op weg naar JGZ 3.0

Op LinkedIn starten steeds vaker groepen niet alleen gericht op informatie uitwisselen (2.0) maar ook gericht om samen actie te ondernemen (3.0?).
Zo is er onlangs een groep gestart met als doel samen een boek te schrijven: “Co-creatie zorginnovatieboek”. De groep heeft meer dan 250 leden, binnen enkele weken geworven, waarvan meer dan honderd daadwerkelijk een stukje van het boek aan het schrijven zijn.
Het boek gaat over zorginnovaties. Ieder draagt zijn of haar droom (visie), een innovatie (idee of al in uitvoering zijnde werkwijze) en een smart-geformuleerd doel van deze innovatie.

Mijn innovatie is voor mij nog slechts een idee, maar ik heb het wel ingediend. Het gaat over een interactieve groei-app, een toepassing waarmee ouders de groei van hun kind kunnen bijhouden en in de groeicurve kunnen zien zoals JGZ dat ook doet. Het voordeel van een dergelijke toepassing is, zie ook het vorige stukje over Jeugdzorg 2.0, dat ook meetgegevens tussen de JGZ-momenten door kunnen worden ingevoerd. Een afwijkende groei zegt heel veel over gezondheid, kan veel aanwijzingen geven om ofwel verder onderzoek te doen naar de gezondheid van het kind, of bijvoorbeeld leefstijl aan te passen.
Deze app zou natuurlijk op maat aanwijzingen moeten geven, en verdergaande informatie. Ook biedt het direct toegang tot de betrokken JGZ-medewerker (en pas als de ouder daar behoefte aan heeft, een vraag heeft over wat hij of zij ziet in de groei van het kind).

Vervolgens blijkt, heel leuk, dat ergens anders in het land mensen al stappen verder zijn. Het idee wordt daar al omgezet in een echte app, maar niet met alle 3.0 stappen die ik erbij zou willen hebben. Zouden we samen verder komen?

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s