Hoe nu verder? Verhalen over anderen.

Avonturen genoeg, iedere dag weer. Waarom is het hier dan zo leeg?
Ik durf niet. Avonturen die ik meemaak gaan vaak over anderen. Ik maak ze mee, maar het gaat niet over mij. Dat is natuurlijk typisch aan mijn hele vak. Het bestaat niet omdat ik het zo leuk vind, het bestaat omdat het zinvol is voor anderen.
Hoe nu verder?

Wie heeft tips hoe ik mijn spreekkameravonturen, Zorgoverlegnovellen en koffiekamergeleuter kan delen?

Advertenties

3 gedachten over “Hoe nu verder? Verhalen over anderen.”

 1. Heel herkenbaar!! Wees voorzichtig met wie je info deelt… Voor je t weet krijgt t een wending die niet zo bedoeld is.. Ik heb veel aan de intervisie momenten en bel zo nu en dan collega’s als ze niet in de buurt zijn. Verder zijn er op al mijn scholen intern zorg overleggen, maar ook daar ben ik vaak wel wat terughoudend met wat ik deel … Thuis deel ik t niet… Gelukkig heb ik nog een grote zus die hetzelfde beroep uitoefent op een hele andere plek …!

 2. Hoi Christa,
  Dank voor je herkenning. Zoals jij ‘m invult, herken ik ‘m ook. In pure bewondering vertellen over die ene moeder of die ene puber, en dat je gesprekspartner langzaamaan blijkt zo’n zelfde casus te kennen… oeps. Nee dat moet niet gebeuren.

  Wat ik hier echter bedoel, is op dit blog kunnen vertellen over ons vak aan de hand van wat ik doe, meemaak etc. Wellicht is dus de meest voor de hand liggende methode: degene over wie het gaat om toestemming vragen.
  Ik zal eerst maar eens wat concepten schrijven, om te zien of het het gedoe waard kan zijn.
  Rianne

 3. Wat zou er gebeuren als je over de vraag schrijft. Dus de vraag van een moeder opschrijft en uitdiept? En de vragen dan ook breder ophalen?

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s