Het nieuwe PGO5 – Veranderen, bewegen, dansen

Jeugdgezondheidszorg bestaat uit meer dan alleen het PGO5. Al die dingen gaan dus ook door, terwijl ik volop bezig ben met Het Nieuwe PGO5.
En geen wereld is perfect, zeker ook niet die van ons als JGZ-ers. Wat betekent dat allerlei vragen naar boven komen tijdens zo’n verandering. Vragen en opmerkingen die eigenlijk weinig te maken hebben met het PGO5, nieuw of niet nieuw. Vragen over formulieren, vragen over ons digitaal dossier, over waarom we doen wat we doen. De vragen komen van ons als JGZ-ers zelf, voor de helderheid.
Bijvoorbeeld?
Richtlijnen en herzieningen die nog niet geïmplementeerd zijn, maar nu naar boven komen nu ze opnieuw ter hand genomen worden.
Hoe het digitale dossier ingevuld moet worden, en of dat niet handiger kan.
Wat eigenlijk het effect is wat we doen? Dus of we bij het evalueren direct een hele effectmeting kunnen meenemen?
Ook de wereld om ons heen draait door, en zo is bijvoorbeeld het Rapport De Winter (Een stevig fundament) erbij gekomen om over de JGZ in de toekomst na te denken.

Om op de verandering kans te geven, wil ik nu vooral richten op zaken die écht te maken hebben met het PGO5 en wat er nieuw aan is. Heel bewust doen we een procesevaluatie en een effectevaluatie, gericht op of de ingezette verandering is gelukt.
Maar al die vragen, vooral die over ‘waarom we doen wat we doen’, en of het op de manier die we nu inzetten daadwerkelijk oplevert wat we beogen, leven ook bij mij. En geven mooie kansen om ons werk te professonaliseren, ze zijn zonde om te laten liggen.
Een kwestie van timing en momentum.
De verandering brengt zaken in beweging. Het is aan onszelf, en een aan mij in deze, om de ene dans in de andere te laten overgaan.

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s