Jeugdarts-in-Onderzoek. Zou het?

Spannend! Opeens was ik weer aan het nadenken over onderzoek. Wat wil je nou precies weten, hoe onderzoek je dat, wat levert het op? Geweldig leuk. En voor ’t echie, want het ging om een subsidie-aanvraag. En dan nu afwachten, man, ik vind het spannend.

Jeugdarts-in-onderzoek. Zo heet mijn blog. Misschien wordt het wel weer waar.
Het onderwerp zelf is goed: wat willen ouders van JGZ, waar hebben ze wat aan en hoe sluit dat aan bij wat wij willen als JGZ? De aanvraag ging over de inzet van vragenlijsten in ons werk en daarbij moest het cliëntperspectief goed worden meegenomen. Zo leuk, zo goed.
Waar ik dit jaren geleden al wilde, getuige de blogjes waarmee ik begon, is er nu *opeens* vraag naar. Het zou zomaar kunnen.

Maar jee, toen de vraag voor mijn neus kwam, moest er snel gehandeld worden. Drie-en-een-halve week later moest de hele aanvraag al bij de subsidieverstrekker binnen zijn en het is een samenwerking van (zeer) verschillende partijen. Dit maakt het een rijk geheel.
De tijdsdruk betekende ook direct aan de slag gaan. Het was even vreemd om iets al lang te willen en als het dan zover is in te passen in een ander geheel. Dan blijkt dat aanvraagcircus toch weer echt iets te zijn waar je in thuis moet zijn, gepromoveerd of niet. Gelukkig is er bij onze GGD een Academische Werkplaats die ook betrokken is. Subsidieaanvragen zijn ook gewoon aan mode onderhevig, dus het is maar de vraag of ” participatie” nog kan en of de gekozen onderzoeksmethodieken in het straatje van de beoordelaars passen. Dat maakt de Academische Werkplaats met up-to-date betrokken professionals als verbindende factor met de praktijk (waar de vragen ontstaan en de oplossingen de finale toetsing ondergaan) simpelweg onmisbaar.

Oh, wat spannend!

Advertenties

Een gedachte over “Jeugdarts-in-Onderzoek. Zou het?”

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s