MOOC (Plato!)

courselogo Vandaag begint een nieuw avontuur voor mij: mijn eerste MOOC. Dat is een Massive Open Online Course: een grootschalige open online cursus. Ik volg deze MOOC bij Coursera, voor zover ik weet de meest uitgebreide en ervaren aanbieder van MOOCs. Eerder schreef ik een blog hier naar aanleiding van een TEDtalk door een van de oprichters van Coursera. Dat blog ging erover dat ik veel mogelijkheden zie om ook publieke gezondheidszorg te laten genieten van de technologie en kennis die door het uitvoeren van MOOCs wordt opgedaan. Jeugdgezondheidszorg of publieke gezondheidszorg als Volksuniversiteit!
Ondertussen heb ik geleerd uit mijn hoofd te komen, zaken zelf te ervaren zodat ik weet waar ik over praat. Te onderzoeken en aan den lijve te ondervinden voor ik Grootse Plannen maak die steeds verder van de realiteit raken.
Dus ik ben nu een student aan de National University of Singapore als het ware: ik volg de MOOC “Reason and Persuasion: Thinking Through Three Dialogues by Plato“, gegeven door professor John Holbo.

Je kunt nog meedoen hoor! Samen met duizenden andere studenten van over de hele wereld. Gratis, als je toegang hebt tot internet.
Professor Holbo heeft de eerste vijf weken van de cursus (acht in totaal) reeds gepost. Bestaat uit veel korte filmpjes, bijna persoonlijke colleges, die je op ieder moment kunt stopzetten en opnieuw bekijken. Daarbij hoort ‘recommended reading’ en ‘quizzes’. Op een bijbehorend forum stellen de vele studenten zich kort even voor, sommigen zijn echte ervaren Coursera-studenten. De eerste filmpjes heb ik vanavond bekeken, nog één filmpje met tips hoe je Plato kunt lezen, en dan ga ik denk ik daar aan beginnen. Morgen.

Hier de intro van de cursus, om je nog te verleiden ook mee te doen:

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s