Een “e-learning” in elkaar knutselen

In december en afgelopen week heb ik een aantal collega’s, jeugdartsen uit Limburg, leren Facebooken.
“Je moet dokters léren facebooken?” vroeg mijn tienjarige dochter ofwel verbaasd, ofwel enigszins honend.
Jep, ik heb het ze geleerd. Het zijn de zogeheten ‘laggards’, degenen die in de Rogers-curve vlak voor de eeuwige weigeraars komen. Hoewel, het waren er wel zoveel, dat ze binnen mijn beroepsgroep mogelijk gewoon de ‘late adopters’ zijn. Al jarenlang (letterlijk, mijn opleidster was er vorige week bij en zij heeft mij vijf jaar lang als aios gehad) zeggen ze dingen als “Ja, ik zou daar wel wat mee moeten denk ik.”
Nu was het eindelijk zover. Het verschil tussen hen en mij is levensgroot als het gaat om gebruik van internet en social media. Dat was een ervaring op zich, voor mij tenminste.

Het waren twee hele leuke middagen, maar het waren ook heel basale middagen. Ik denk dat het daarom prima is om de presentatie voor thuisgebruik en als naslagwerk voor mijn collega’s te publiceren. Maar dan wel graag met mijn verhaal erbij. Dat heet op z’n sjiek: voice enhanced presentation. En da’s weer leuk want dat is ook nieuw voor mij.

Enige research (sjiek voor googlen en nadenken) leverde Knovio en MyBrainshark op als opties, ik koos de laatste. Simpelweg je presentatie uploaden, audio erbij praten en klaar, de wereld aan je voeten! ’t Was toch ietsje lastiger.
De volgende uitdaging bleek het opnemen van mijn stem. De laptop zelf genereerde een heel blikkerig en onduidelijk gebabbel op. Het zou toch moeten kunnen, zo bedacht ik, dat je je telefoon als microfoon gebruikt? Nou. Dat kan. Sort of. Vooralsnog heb ik na he tinstalleren van een paar drivers en apps toch gekozen om mijn verhaal als mp3 op te nemen en dat straks bij de presentatie te edit-en. Vanavond weer verder knutselen. Volgende keer weer wat anders proberen.

Het is natuurlijk geen echte e-learning. Het is een powerpointpresentatie met het verhaal erbij. Met mijn stem, zonder mijn gespring voor de klas. Zonder de vragen van het publiek en de grappen die bij de middag horen.
Maar het is een eerste stap voor mij. Ik vind het spannend dus, leuk-spannend!

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s