Winterzon Weekend

Wat een lekker weekend heb ik.

Gisteren heerlijk gewandeld met mijn jongste puber. Uiteraard moet ik het opnemen tegen Netflix (en dus vooruitzichten van samen tv kijken met chips en lekkers gesteld) en beloof ik ‘wat lekkers onderweg’ (en dat wás ook lekker). Als de knop dan eenmaal om is, dan hebben we een toptijd, lachen, kletsen, fijn gelopen. En ’s avonds samen Wie is de Mol gekeken.

Vandaag de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop! Een oefenwedstrijd, vond ik voor het vlaggen ook wel handig. Ik heb nog wat ervaring op te doen. Vlaggen vraagt automatiseren van links of rechts moeten vlaggen, steeds dat buitenspel in de gaten houden. Het ging gelukkig gewoon alsof er nooit een winterstop was geweest. Ik heb overtredingen gezien maar wist nog niet hoe en of ik dat moest vlaggen. Ben het gaan vragen aan de (jonge) scheidsrechter, hij legde het me rustig uit (met nadruk op “de scheidsrechter is de baas”, wat ik erg fijn vind in de verdeling van verantwoordelijkheden).

Straks ga ik met mijn andere puber en een vriend van hem naar een concert in Tilburg. Arch Enemy treedt op, met nog drie bands. Ik zal hieronder een clip posten. We houden thuis van rock en metal (en ook van pop). Daarbinnen wel allemaal onze eigen voorkeuren.
De puber weet als een echte puber precies alle kenmerken van die stromingen. Ik weet alleen of ik iets mooi vind. Hij weet dat vooraf al goed te voorspellen.

We gaan daar naartoe omdat hij van Sinterklaas kaartjes en vervoer kreeg. Mijn kaartje had naar een vriend gemogen, dan zou ik nog steeds vervoer verzorgen. Maar, puber wil graag met mij gaan, dus vriend kocht een eigen kaartje. (Vriend bracht bonbons mee als bedankje. Die jeugd van tegenwoordig toch.)

En de jeugdarts in mij: oordopjes al in onze jaszak. Ook de vriend had ze al. Heel normaal tegenwoordig, gelukkig. Vroeger niet, dus na de harmonie, schoolband, punkrock-concerten, uitgaan en sportschoolherrie heb ik een piep in mijn oren. En dat wil je echt voorkomen, als ’t effe kan.

Advertenties

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s