Vlog 2: samen leren

De tweede vlog is veel praten. Daar is vast vakjargon voor, frontal boring stuff ofzo.

Wel een kortere vlog dan de eerste. Met weer beloftes of ideeën voor andere vlogs hierna. En een link naar de vlog van mijn collega Suzanna!

Advertenties

2 gedachten over “Vlog 2: samen leren”

  1. Van begin tot eind geboeid zitten kijken! Hoewel ik niet ‘over’ jeugdbeleid ga, gaat publieke gezondheid natuurlijk ook over kinderen en jongeren.
    Interessant hoe jullie denken over combineren van collectieve anonieme data (monitors) met individuele (ook anonieme) gegevens!
    Nog een vraag: natuurlijk nieuwe kennis en vaardigheden leren. Maar moet je soms ook dingen áfleren?

    1. Hoi Ted, dank voor je aandacht. Ja, afleren moet ook soms. En dat is moeilijk! Zo luisteren we in de 4-18 niet meer bij alle kinderen naar het hart en longen. We weten nu dat als je dan wat zou (denkt te) horen, dit naar alle waarschijnlijkheid niks betekent bij gezond opgroeiende kinderen. Maar als je dat 20 jaar gedaan hebt, is dat lastig afleren. En je zult altijd zien dat vlak daarna die ene uitzondering zich aandeed.
      Nog lastiger: als over een tijd (bijvoorbeeld door toename van overgewicht en afname van beweging/fitheid in de populatie) het wel weer zinvol zou zijn om te luisteren. Moet je het weer aanleren. Heb je het dan al die tijd fout gedaan?

Ja, graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s